Olympijský běh... Největší běžecká akce v ČR už zítra!

Pěšky Aktuálně
15. 9. 2020 Čistou stopou Prahou
foto běžců u startovní pásky před startem
Jdeme do toho taky... Držte nám palce a nechte si od nás seřídit kolo!

Vůbec největší tuzemská běžecká akce, T-Mobile Olympijský běh, se poběží ve středu 16. září. Desítky tisíc běžců společně oslaví myšlenky olympismu v jeden stejný okamžik na 84 místech po celé České republice. 

V Praze se běh uskuteční na šesti místech. Největší v oboře Hvězda se řadí mezi Zlaté závody a pro účastníky má kromě jedinečné olympijské atmosféry a kvalitního servisu připravené také speciální účastnické medaile. Na start se v oboře Hvězda postaví i olympijští sportovci jako například tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nebo moderní pětibojař David Svoboda. 

foto vítězky loňského ročníku s medailí v ruce

Není tajemstvím, že běh využívá řada lidí i jako zdraví prospěšný, bezemisní způsob dopravy. Olympijského běhu se proto zúčastní také tým Čistou stopou Prahou. Akci navíc podpoříme cykloservisem zdarma (více ). Přijeďte do obory Hvězda na kole fandit všem účastníkům Olympijského běhu, ale také si bezplatně nechat prohlédnout a seřídit svůj bicykl!

Každý běžec svou účastí přispívá na konto České olympijské nadace. Ta svou činností pomáhá sportovat dětem, jejichž rodiny si to nemohou z finančních důvodů dovolit.