Praha získala cenu Mosty 2017

Pěšky Aktuálně
18. 3. 2017 Roman Sovák
detail vozíku pro osoby s handicapem
Mapa přístupnosti pomáhá osobám s omezenou schopností pohybu.

Magistrát hlavního města Prahy získal cenu Mosty 2017 udělovanou Národní radou osob se zdravotním postižením ČR za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů s handicapem.

Mosty 2017

Letošní vítězové všech čtyř kategorií (instituce veřejné správy, nestátní subjekt, osobnost hnutí osob se zdravotním postižením a zvláštní cena) byli vyhlášení 16. března v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové. Pražský magistrát získal ocenění za digitální mapu přístupnosti budov a veřejných prostor pro osoby s omezenou schopností pohybu a za podporu systémových a rozvojových projektů sportu handicapovaných. Více o soutěži a vítěze ostatních kategorií naleznete na stránkách Národní rady osob se zdravotním postižením ČR zde.

Zlatý erb 2017

Digitální mapa přístupnosti získala nominaci také v soutěži o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb. Slavnostní vyhlášení výsledků této soutěže za kraj Hlavní město Praha se uskuteční ve středu 29. března v Rezidenci primátorky na Mariánském náměstí. Podrobné informace o této soutěži jsou na stránkách www.zlatyerb.cz.

Praktický pomocník

Oceněnou mapu přístupnosti budov a veřejných prostor, která pro osoby s omezenou schopností pohybu představuje praktickou pomůcku, s níž snadno zjistí, zda je na místě, které chtěji navštívit, nečekají nějaké překážky a zařídit se podle toho. Mapu najdete na http://mapapristupnosti.cz.

Praha bezbariérová

Podmínky pro osoby s handicapem Magistrát hlavního města Prahy nejen mapuje, ale především průběžně mění k lepšímu. Daří se mu naplňovat dokument „Koncepce odstraňování bariér ve veřejné hromadné dopravě v hlavním městě Praze“, jehož cílem je bezbariérová veřejná doprava v našem městě do roku 2025. Více o Praze bezbariérové naleznete na našich stránkách zde.