Přechod U Tří svatých je už bezpečný

Pěšky Aktuálně
20. 4. 2020 Čistou stopou Prahou
fotografie místa po stavebních úpravách
přechod nedaleko ZŠ Kunratice

Pro bezpečný a pohodlný pohyb lidí v metropoli není důležitá pouze klíčová dopravní infrastruktura, ale také realizace místního významu. Proto dnes k nedávným informacím o přípravách výstavby a revitalizace velkých pražských terminálů na Smíchově a Černém Mostu rádi přidáváme jednu z Kunratic.

Jedná se o bezpečné řešení přechodu pro chodce vložením ostrůvku do frekventované ulice Vídeňská u zastávky U tří svatých. Realizace, kterou provázela série dalších opatření (rozšíření jízdního pruhu, souvislá údržba asfaltové vozovky, přeložka stožáru přisvětlení včetně kabeláže, zrušení stávajících uličních vpustí a zřízení nových), byla dokončena minulý týden.

Změnu inicioval projekt Bezpečné cesty do školy organizace Pražské matky. Žáci blízké základní školy sami upozorňovali na kritická místa v okolí své školy a přechod u zastávky U tří svatých byl jedním z nich. Z jejich podnětu se také zachovaly dva snímky ilustrující, jak to na stejném místě vypadalo dříve.

2 fotografie původního stavu

 

Akci zajistila Technická Správa komunikací hl. m. Prahy, a. s., z prostředků hl. m. Prahy určených na zvyšování bezpečnosti na komunikacích (BESIP). Důležitá byla spolupráce a podpora městské části Praha-Kunratice.

A jak to dopadlo? Mrkněte na fotogalerii. 

 

Fotogalerie