Procházky jarní Prahou

Pěšky Aktuálně
15. 5. 2017 Roman Sovák
Foto pražského Planetária
Ve čtvrtek si večer ještě můžete zpestřit programem v Planetáriu.

Chcete se po práci projít? Aktivně si odpočinout od povinností, poznat nová místa nebo v paměti oprášit ta, která jste již dlouho neviděli? Tak využijte nabídky Klubu českých turistů s názvem Procházky jarní Prahou. Toulky po mětských parcích, zahradách a památkách se konají každé úterý a čtvrtek.

Zelené plíce Prahy

Již zítra se můžete příjemně zadýchat na desetikilometrovém pochodu „Zelené plíce Prahy“ z Řeporyjí přes Dalejské a Prokopské údolí, Císařskou louku, Výtoň až pod Vyšehrad. Start je od 17.00 do 19.00 v restauraci U Lva (na náměstí U Lva) a cíl mezi 18.30 až 20.30 v restauraci U Karla IV. (v Neklanově ulici).

Ruské stopy

Ve čtvrtek 18. května se máte možnost vydat na procházku „Ruské stopy“, která měří devět a půl kilometru. Start je na tramvajové zastávce Hlavní nádraží od 16.00 do 18.00 a trasa vás zavede přes Staroměstské náměstí, Mánesův most, Hradčanskou a Stromovku do cíle v Planetáriu (příchod 17.30–19.30). Navštívit tam můžete pořady Let člověka do vesmíru (17.30), Noční obloha (19.00) a astronomickou výstavu, a to jako účastníci pochodu za snížené vstupné.

Jak na to

Procházky jsou vhodné pro všechny. Nemusíte se na ně přihlašovat, stačí včas přijít na start a zaplatit startovné (20 Kč, členové KČT 15 Kč, zákazník Pražské plynárenské po předložení Zákaznické karty 10 Kč, děti do 15 let 5 Kč). Za to dostanete podrobný popis trasy a razítka měsíce a týdne pochodů Prahou turistickou (nováčci průkazy obdrží v cíli). Nejde o hromadnou akci, každý jde sám, s přáteli či rodinou.