DNES NA EVROPSKÉM TÝDNU MOBILITY – PONDĚLÍ

Čistá mobilita Aktuálně
17. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
dětský nápis protestující proti zplodinám z výfuků
Ilustrační foto: Pražské matky

Přehled dnešních akcí ve vší stručnosti. logotyp ETM 2018

PONDĚLÍ 17. 9.

  • SČÍTACÍ TOTEM CHODCŮ A CYKLISTŮ

Přijďte na slavnostní spuštění prvního sčítacího totemu v Praze za účasti představitelů města. Co šikovná novinka umí? Hravě počítá, kolik kolem projde chodců  a projede cyklistů za den i za rok, poskytuje přesné info o počasí, ukazuje čas… Láska na první pohled! Kdy a kde? Dnes v 11.00 na Podolském nábřeží č. 4.

  • ZDARMA VSTUP DO MUZEA MHD

Přes 50 nádherných vozidel a neuvěřitelné množství fotografií, dokumentů, plánků, jízdenek a jiných reálií s kapkou sentimentu z více než 140 let dlouhé historie městské hromadné dopravy v Praze. VÍCE O AKCI NA NAŠICH STRÁNKÁCH a O MUZEU NA STRÁNKÁCH DPP.

  • PĚŠKY DO ŠKOLY

 Vyrazte se svými dětmi do školy po svých, na koloběžce, skejtu nebo na kole, bojujte proti epidemii dětské obezity a za zvýšení dopravní bezpečnosti před školními budovami. VÍCE INFORMACÍ PRO ŠKOLY I RODIČE S DĚTMI NA STRÁNKÁCH PRAŽSKÝCH MATEK.

... CO SE CHYSTÁ ZÍTRA

KOMBINUJ A JEĎ – to je heslo celého letošního ETM a také téma zítřejší podvečerní mikrokonference INTERMODALITA V PŘEPRAVĚ OSOB. Osobní  prostředí žižkovské Pracovny, skvělí přednášející, otevřená panelová diskuse, to vše a navíc atraktivní program od 16.00 do 20.00. VÍCE NA NAŠICH STRÁNKÁCH. / DEN BEZ BARIÉR nejen pro odbornou veřejnost se bude konat od 9.00 do 17.00 v CAMPu. Kdo se věnuje problematice bezbariérovosti, nemůže chybět! MRKNĚTE NA LETÁK V PŘÍLOZE.

... PRŮBĚŽNĚ

Zářijová výzva DO PRÁCE NA KOLE



 

Letošní Evropský týden mobility má jako hlavní téma intermodalitu, tedy kombinování různých druhů dopravních prostředků v osobní dopravě. Více včetně kompletního programu akcí s možností prokliknutí na bližší informace najdete ZDE.