VÍKEND NA ETM: Zažít město jinak, Pražský železniční den, Do práce na kole

Čistá mobilita Aktuálně
11. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
momentka z loňského ročníku akce Zažít město jinak

V sobotu rozjíždí  Evropský týden mobility dvojice atraktivních akcí doslova pro každého bez ohledu na věk. V neděli pak startuje celotýdenní zářijová výzva Do práce na kole – určená zdaleka nejen těm, kteří k dopravě po městě využívají bicykl.

ZAŽÍT MĚSTO JINAK

Co se stane s ulicí, když nepatří autům, ale jen lidem a jejich fantazii? Přijďte to zjistit v sobotu 15. září na sousedské slavnosti ZAŽÍT MĚSTO JINAK. Vyberte si lokalitu, která je vám nejblíž, a vrhněte se do víru tance, hudebních a divadelních vystoupení, kvízů a her pro malé i velké a další skvělé zábavy, kterou vám okoření i místní kulinářské speciality.

momentka z loňské ročníku akce Zažít město jinak

PRAŽSKÝ ŽELEZNIČNÍ DEN

Letošní PRAŽSKÝ ŽELEZNIČNÍ DEN nejen pro malé i velké fanoušky veřejné dopravy se promění ve velkolepou přehlídku historických i moderních vlaků s možností nostalgických jízd, a to i historickými autobusy. Uskuteční se v sobotu 15. září na vlakových nádražích na Smíchově a v Uhříněvsi. Doprovodné aktivity se budou odehrávat i ve Výtopně Zlíchov, v Království železnic, na Odstavném nádraží jih a v Centru architektury a městského plánování CAMP – program zde je sám o sobě tak bohatý a pestrý, že by vydal na zcela samostatnou akci!

momentka z loňského ročníku Dne železnice - holčičky stojící na historickém vlaku

ZÁŘIJOVÁ VÝZVA DO PRÁCE NA KOLE

Přepravujte se během Evropského týdne mobility – od neděle 16. září do soboty 22. září – do práce na kole, koloběžce, po svých, na skateboardu nebo třeba na inline bruslích, jak vám to jenom bude vyhovovat. Zářijová výzva DO PRÁCE NA KOLE vám k tomu dává super příležitost! Nemáte se čeho bát: týden to přece vydržíte a na rozdíl od tradičnější květnové verze soutěže teď pojedete pouze sami za sebe, takže nikomu nemůžete nic pokazit.

ilustrační foto s cyklisty

 

 

logotyp ETM 2018