DNES NA EVROPSKÉM TÝDNU MOBILITY – STŘEDA

Čistá mobilita Aktuálně
19. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
POLICIRTOU OBKRESLENÉ OBRYSY TĚLA PO DOPRAVNÍ NĚHODĚ

Přehled dnešních akcí ve vší stručnosti. logotyp ETM 2018

STŘEDA 19. 9. EDWARD

Praha se letos poprvé zapojuje do Evropského dne bez úmrtí na silnici EDWARD. Jeho cílem je, aby dnes na evropských silnicích nevyhasl ani jeden život a v dlouhodobém horizontu došlo k výraznému a trvalému snížení počtu úmrtí a těžkých zranění při dopravních nehodách.

Zamysleme se aspoň na pár minut, co sami můžeme udělat pro zvýšení bezpečnosti v dopravě. Přidejme se k tisícům lidí v Evropě a složme elektronický Slib bezpečnosti.

TEMATICKÉ AKCE:

Od 10.00 uspořádá spolek Auto*Mat  v budově SPŠ Dopravní (Moravská 3/965, Praha 2) odbornou debatu o potřebách a bezpečnosti městských cyklistů, poté možnost pokládat dotazy.

V 11.30 bude v jižní části Karlova náměstí slavnostně zahájena výstava 17 andělů jako připomínky 17 obětí dopravních nehod v Praze v roce 2017.

V Muzeu policie ČR se uskuteční Den dopravní výchovy pro chodce a cyklisty (dopoledne pro školy, 13.30 – 16.30 pro rodiče s dětmi).

Dále například interaktivní vzdělávací program Dopravní Abeceda a projekce edukativních animovaných videí Hlavně bezpečně

VÍCE O PROJEKTU EDWARD A JEDNOTLIVÝCH AKCÍCH NAJDETE NA NAŠICH STRÁNKÁCH.

… CO SE CHYSTÁ ZÍTRA

Komentované projížďky vlakem PLÁNY ROZVOJE MĚSTSKÝCH LINEK S – cíle, perspektivy a možnosti pražské železnice. SNÍDANĚ NA PERÓNĚ – lepší káva ve vlaku než štrúdl na silnici!

… PRŮBĚŽNĚ

zářijová výzva DO PRÁCE NA KOLE / první ročník kampaně PĚŠKY DO ŠKOLY

 

Další informace také na etm.praha.eu