ETM 21.–22. ZÁŘÍ: Dvě cyklojízdy, Den otevřených dveří DPP a velké finále – Den bez aut!

Čistá mobilita Aktuálně
14. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
jezdec na nákladním kole

Příští pátek usednou do sedel svých kol středoškoláci, v sobotu budou mít při společné hvězdicové cyklojízdě Prahou tuto šanci všichni, kdo fandí pohybu a čisté mobilitě – obzvášť vítaní jsou rodiče s dětmi! Využít můžete Den otevřených dveří DPP. Současně v Karlíně začne finále Evropského týdne mobility v hlavním městě, Den bez aut 2018.

Informace o letošním ETM s kompletním programem najdete ZDE.

PÁTEK 21. ZÁŘÍ – VELKÁ STUDENTSKÁ CYKLOJÍZDA

Už tradiční VELKÁ STUDENTSKÁ CYKLOJÍZDA je pro středoškoláky, kteří si chtějí užít pohyb a v hojném počtu ostatním ukázat, že jsou i chytřejší způsoby jízdy po Praze než se vozit autem. Startuje se v 9.00 z Centrálního parku na Pankráci. Cíl s pestrým programem je v Petrohradská kolektiv.

studentská cyklojízda

SOBOTA 22. ZÁŘÍ – PRAŽSKÉ CYKLOZVONĚNÍ

Kolo, pohyb a zábava pro celou rodinu… Hvězdicová cyklojízda PRAŽSKÉ CYKLOZVONĚNÍ z více než 25 míst v Praze – každý si může vybrat svou trasu podle toho, jak to má blízko z domova, i podle délky, nebo jak zajímavými místy povede. Nejdelší trasa z Průhonic měří slušných „třicet“, tu nejkratší, šestikilometrovou z Troje, zvládnou v pohodě i malé děti. A nejatraktivnější lokality? Prokopské údolí, přírodní park Šárka, Chuchelský háj, údolí Kunratického potoka… Společný cíl je na Dni bez aut v Křížíkově ulici.

cyklozvonění

SOBOTA 22. ZÁŘÍ – DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DPP

Jeden jediný den v roce otevírá DPP vrata garáží, dep či vozoven, aby dal široké rodině svých fanoušků nahlédnout do zákulisí veřejné dopravy – a ten den je právě tady! Využijte DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Dopravního podniku hl. m. Prahy a přijďte se podívat do Zličína, Motola či Řep, jaké technické, logistické a organizační zázemí i lidské úsilí stojí za našimi pohodovými a stoprocentně bezpečnými cestami Prahou.

plakát Dne otevřených dveří DPP

SOBOTA 22. ZÁŘÍ – DEN BEZ AUT

Vyvrcholení celého Evropského týdne mobility! „Je mi ctí pozvat Pražany na tuto akci k nám do Karlína. Prostor v úseku od křižovatky na Florenci po Karlínské náměstí bude v sobotu 22. září otevřen lidem, a to jak pro jejich každodenní, tak i zcela netradiční aktivity,“ upřesnil starosta městské části Praha 8 Roman Petrus.

Myšlenku udržitelné dopravy svým vystoupením podpoří například skupiny The Tap Tap či Pískomil se vrací a kytarista a zpěvák Jan Ponocný alias Circus Ponorka... Další informace včetně bohatého programu najdete na odkazu DEN BEZ AUT.

z Dne bez aut