ETM 16.–18. ZÁŘÍ: Na kole i pěšky, k totemu či do muzea, přednášky a diskuse

Čistá mobilita Aktuálně
12. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
cyklisté stojící vedle svých kol a dívající se do fotoaparátu
Loni jsme objevovali EuroVelo 4, letos je v plánu „sedmička".

Co se chystá v rámci Evropského týdne mobility? Pokračujeme v přehledu akcí na neděli, pondělí a úterý. Vyberte si, co vás zajímá, a přijďte!

Informace o letošním ETM s kompletním programem najdete ZDE.

NEDĚLE 16. 9.

Den jako stvořený pro vyznavače aktivního pohybu. Jak jsme již uvedli dříve, pro koho je pracovní, může odstartovat zářijovou výzvu DO PRÁCE NA KOLE.

My ostatní máme možnost se vydat na sváteční PROJÍŽĎKU PO SLUNEČNÍ TRASE EUROVELO 7. Pražská část mezinárodní dálkové cyklotrasy měří něco přes jedenatřicet kilometrů vedených rovinatým profilem podél Vltavy – místo vrchařských prémií tak čekejme pohodový průjezd městem, příjemné občerstvovací zastávky, zajímavou komentovanou prohlídku na Starém Městě i koupání v přírodní laguně… Doporučujeme! 

Více o EV7 najdete v naší knihovně: základní informace ZDE a o pražském úseku včetně itineráře a fotografií TADY. CELOU TRASU SI NAVÍC MŮŽETE VIZUÁLNĚ PROJET PROSTŘEDNICTVÍM PŘILOŽENÉHO VIDEA!

detail odrazového sklíčka na kole bicyklu

PONDĚLÍ 17. 9.

Startuje první ročník kampaně neziskovky Pražské matky PĚŠKY DO ŠKOLY. Vyrazte se svými dětmi do školy po svých, na koloběžce, skejtu nebo na kole, bojujte proti epidemii dětské obezity a za zvýšení dopravní bezpečnosti před školními budovami.

Slavnostní spuštění prvního SČÍTACÍHO TOTEMU CHODCŮ A CYKLISTŮ v Praze. Šikovná novinka na Podolském nábřeží počítá, kolik kolem projde „pěšáků“ a projede lidí na kolech za den a za rok, poskytuje informace o počasí, ukazuje čas.

Přijďte ZDARMA DO MUZEA MHD. Čeká na vás unikátní sbírka historických tramvají, autobusů, trolejbusů a servisních vozidel, modelů nedochovaných technických památek a další vzácné dobové zajímavosti. Vyzvedněte děti ze školy a pospěšte si – zavírá se v pět odpoledne.

historické tramvaje v muzeu

ÚTERÝ 18. 9.

DEN BEZ BARIÉR pro odbornou veřejnost i další zájemce bude nabitý aktuálními informacemi, bez kterých se neobejde nikdo, kdo se v Praze zabývá problematikou bezbariérovosti. Série přednášek doplněná doprovodným programem zahrnujícím i možnost vyzkoušet si pohyb s kompenzačními pomůckami pro lidi s handicapem.

Hlavním tématem letošního Evropského týdne mobility je kombinovaná osobní doprava – a přesně tomu je zasvěcená odpolední a večerní mikrokonference INTERMODALITA V PŘEPRAVĚ OSOB. Různé, navzájem se doplňující pohledy na slovo vzatých odborníků, doprovodný program, panelová diskuse.

ilustrační foto z přednáškového sálu

 

 

logotyp ETM 2018